Porównuj ceny przesyłek i znajdź najtańszego kuriera
Założony: 2011-08-26 23:41:58 przez: Rufio - przeglądane: 5106 razy
Rufio
W dniu 2011-08-26 (23:41) Rufio napisał/a:
Bardzo często wysyłam szklane przedmioty, kieliszki, wazony itp. Obecnie wysyłam GLS-em, ale chciałbym zmienić ich na inną firmę.
Powód ? w regulaminie mają wpisane, że nie przyjmują do przewozu przedmiotów wymagających szczególnego traktowania np szkła, ceramiki. I na tej podstawie odrzucają reklamacje.
Zniszczonych przesyłek zrobiło się na tyle dużo, że stanowi to spory problem. Dodatkowo ubezpieczyć nie można, nie mają takiej opcji. Kurierzy przesyłki biorą wiedząc co w nich jest, bo są opisane wielkimi literami w nadziei że się zlitują i nie zniszczą. A skoro w regulaminie mają zapisane, że nie przyjmują szkła to chyba nie powinni odbierać takich paczek ? a jeżeli odbierają to firma powinna odpowiadać za zniszczenia.
Czyli regulamin nie obowiązuje przy odbiorze przesyłki i wystawianiu faktury, a zaczyna obowiązywać w wypadku reklamacji.
Nie odpowiada mi takie traktowanie i brak możliwości ubezpieczenia oraz "legalnego" wysłania szkła.
Dlatego chciałbym prosić o opinie o innych firmach, jak w regulaminach i praktycznym podejściu do klienta wyglądają delikatne przedmioty ? której firmie warto zlecić przewóz ?
Aby dodać nowy post musisz być zalogowanym użytkownikiem Forum Kurierem
Szybkie porównanie cen paczki - 5 kg:
Szybkie porównanie cen paczki (export) - 1 kg: