UPS od grudnia 2012 nie dzwoni do kurierów umówić godzin

Porównuj ceny przesyłek i znajdź najtańszego kuriera

Temat: UPS od grudnia 2012 nie dzwoni do kurierów umówić godzin

Założony: 2013-01-29 10:34:46 przez: marcel - przeglądane: 3080 razy

marcel

użytkownik marcel

W dniu 2013-01-29 (10:34) marcel napisał/a:

Witam wszystkich. Jutro wylatuje za granice na urlop, a w dniu dzisiejszym czekam na paczkę na której mi bardzo zależy. Doręcza UPS. Dostałem od nadawcy numer nadania i wiem ze strony UPS ze paczka jest w doręczeniu wiec oczywistym było ze zadzwonię umówić się z kurierem na odbiór żeby nie siedzieć bez sensu w domu. Zadzwoniłem do biura UPS pod numer 22 5340000 i po połączeniu z pracownikiem infolinii grzecznie poprosiłem o kontakt z kurierem żeby ustalić godzinę odbioru. Dostałem zaskakującą odpowiedz, że nie można połączyć się z kurierem ani nie mają do nich kontaktu gdzie jeszcze całkiem nie dawno nie bylo z tym problemu. Jak zapytałem czemu - odpowiedziała Pani słodkim głosem ze od grudnia tamtego roku nie świadczą takich usług a jeśli zależy mi na czasie to jest usługa dodatkowo płatna, która określa jasno przedział godzinowy odbiorów... ehhh nasza kochana Polska rzeczywistość jak można odstawać w czymś od unii to trzeba ta zrobić... Przecież w XXI wieku telefon to nie żadna nowość to standard obsługi klienta w dzisiejszych czasach. Czy teraz mamy siedzieć w domu/w pracy rezygnując z własnych planów czekając łaskawie na kuriera który w/g odpowiedzi w/w Pani nie ma obowiązku dzwonienia do odbiorcy nawet jeśli go nie zastanie.... Mnie to osobiście zniesmaczyło na tyle że nie będę już więcej korzystał z usług tej firmy bo chyba myślą że są jedyni... Nie są... Jeśli chcecie Państwo tak jak ja siedzieć w domu może nawet cały dzień żeby odebrać paczkę to proszę bardzo... ale ja osobiście od dziś proponuję innego kuriera...

~ gość anonimowy

użytkownik gość anonimowy

W dniu 2013-01-29 (23:34) gość anonimowy napisał/a:

Szkoda komentarza do tego co napisałeś...

Aby dodać nowy post musisz być zalogowanym użytkownikiem Forum Kurierem

Zaloguj się

Reklama

Szybkie porównanie cen paczki - 5 kg:

kurier paczkomaty logo Paczkomat®

od 16,92

Paczkomat®

kurier orlenpaczka logo ORLENpaczka

od 11,43

ORLENpaczka

Szybkie porównanie cen paczki (export) - 1 kg:

do Niemiec