Praca kuriera bez umowy

Porównuj ceny przesyłek i znajdź najtańszego kuriera

Temat: Praca kuriera bez umowy

Założony: 2017-03-02 11:37:48 przez: Biscatella - przeglądane: 2808 razy

Biscatella

użytkownik Biscatella

W dniu 2017-03-02 (11:37) Biscatella napisał/a:

Witam.

Mam pytanko odnośnie dostarczania przesyłek,choć sytuacja jest mocno nietypowa,może ktoś z was miał już do czynienia z czymś takim.Dałem ogłoszenie w serwisie OLX,że szukam pracy jako kierowca/kurier choć nigdy nie pracowałem wcześniej w tej branży.Zadzwonił do mnie facet z numeru prywatnego,potem z numeru +48(tylko).Mówi,że jest z Niemiec i,że szuka kogoś z samochodem do przewozu paczek w woj.śląski,Oczywiście bez żadnej umowy.Mówi,że praca w godzinach 10/17 od pon.do piątku,weekendy wolne.Codzień rano dzwoni i mówi gdzie mam jechać.Od 1 osoby odbieram paczkę,2 dostarczam i ta 2 osoba płaci.Dniówa 200 zł do ręki plus zwrot kosztów za paliwo.Za postojowe czyli jak w jakiś dzień nie jeżdżę daje mi 100 zł.Dziś do mnie zadzwonił,żeby potwierdzić moją pracę a ja ponownie próbuję dowiedzieć się co to za firma,jak się gość nazywa,żeby chociaż jakiś tel mi podał w razie problemu bo różnie to bywa.Nic nie podał.Pytam skąd ja mam wiedzieć,że nie ma w tych paczkach jakichś lewych rzeczy lub narkotyków czy coś,to może śmieszne,ale nie znam gościa,bardzo tajemniczy,żadnych konkretów,stąd moje pytanie.Mówi,że nie,spokojnie,to jakieś chirurgiczne narzędzia i inne takie.Jest ich 3,codzień rano siadają do tel.i dzwonią do ludzi gdzie mają jechać.Wczoraj mi mówił,że praca od 10 do 17,że płaci mi za dostarczony towar osoba odbierająca przesyłkę i za paliwo też (jak oni chcą się ze mną rozliczać za to paliwo nie wiem),dziś,że płacić mi może osoba do której jadę po paczkę lub osoba której tą paczkę dostarczę,i,żebym był pod telefonem bo może mi zadzwonić popołudniu,żebym gdzieś jechał.Co sądzicie o tym,miał ktoś z was taką sytuację,co robić.Czy to,że zapłaci tyle to nie np. dlatego,żeby ukryć fakt przewożenia jakichś dziwnych rzeczy niewiadomego pochodzenia?Trochę się boję bo mimo,że oferta kusząca,ale wygląda to na jakąś podpuchę...

Aby dodać nowy post musisz być zalogowanym użytkownikiem Forum Kurierem

Zaloguj się

Reklama

Szybkie porównanie cen paczki - 5 kg:

kurier paczkomaty logo Paczkomat®

od 16,92

Paczkomat®

kurier orlenpaczka logo ORLENpaczka

od 11,43

ORLENpaczka

Szybkie porównanie cen paczki (export) - 1 kg:

do Niemiec